Nanco Lekkerkerker

Stal de Broekstreek

Heirweg 2 – 9437 TB – Balinge

0646280899

2012

Voorbereidingen Horses On Ice (15 december 2012)
Het jaar loopt ten einde, en naast drukte op ons werk houden we ons bezig met de voorbereidingen van Horses On Ice. Inmiddels zijn er steeds meer toezeggingen van nationale en internationale ruiters. Het belooft wederom een spektakel te worden met interessante combinaties uit heel Europa. Ook vragen onze paarden de nodige aandacht in voorbereiding op een nieuw seizoen in 2013. We zijn lekker onderweg.

Nieuwe beelden 40 + – wedstrijd (29 september 2012)
Eindelijk weer even tijd gevonden om de laatste beelden te verwerken. De 40+ – wedstrijd is achter de rug. Hendrik en Birde hebben er lustig op los geschoten met de foto-camera en dat levert leuke plaatjes op. De plaatjes moet ik nog even bij elkaar gaan zoeken en terug plaatsen.

Beelden afgelopen periode (26 augustus 2012)
Inmiddels is de tijd voorbij gevlogen. De NK was als vanouds een feestje. Dat kunnen ze in/op Zuid wel. Daarna Turnier Grenzdyck bij Cilli Beuse, ook altijd gezellig. Dit jaar met exotische temperaturen (boven 38 graden), dat was warm voor paard, ruiter en juryleden!! Het jubileum is in ieder geval op grootse wijze gevierd. Wij waren tevreden over de verschillende prestaties van onze paarden. Daarom dit keer niet teveel tekst maar paar leuke beelden van de NK.

NK – 2012

Sport A+ – wedstrijd – Foto’s Piet van Dijk (10 juli 2012). Heerlijk om altijd weer leuke foto’s te mogen ontvangen! Dit maal opnieuw van Piet van Dijk die ons al vaker leuke foto’s stuurde, dit maal met de kanttekening dat hij zelf niet helemaal tevreden was over het resultaat. Wij vinden het echter altijd leuk om weer beelden te mogen ontvangen. Dus Piet, dankjewel!!!

Sport A+ – wedstrijd op de Breidablik (8 juli 2012)
Jaarlijks organiseert de Breidablik een Sport B – en sport A+ – wedstrijd, leuk initiatief en voor ons aanleiding om eens mee te doen. Op vrijdag al naar het zuiden gereden om nog even bij stal frá Liberté aan te gaan, om vervolgens zaterdagochtend vroeg naar Oirschot te vertrekken. Voor de gelegenheid startte Manuela Fáfnir in Pp1 en F1. Met als resultaat veel geleerd in Pp1 en tevreden over haar vijfgangenproef (5,30 p.), altijd even lastig om een paard over te nemen, echter de uitkomst was prima! Vördís en Nanco presteerden naar verwachting in T2 en V1 (beiden rond 5.30 p.), mooie generale voor Jeanette om op de NK te starten in T4 en V3. Hier en daar nog wel wat werk aan de winkel, maar dit was een mooie testcase. Met een goed gevoel zijn we ’s avonds weer naar huis gereden.

VIT – wedstrijd (8 juli 2012)
Op het terrein van stoeterij Fitjar vond dit jaar voor de tweede keer een kwalificatie-wedstrijd plaats, georganiseerd onder auspiciën van de VIT. Vorig jaar begon de regen precies op het moment dat de wedstrijd afgelopen was, dit jaar precies op het moment dat de wedstrijd begon! Resultaat nat nat nat! Echter, de wedstrijd verliep op rolletjes, en een ieder was ondanks het slechte weer toch in opperbeste stemming.

Exloo Internationaal – warm en rommelig (28 mei 2012) Dit jaar was het in eerste instantie niet ons plan om naar Exloo te gaan, omdat Jeanette graag dressuur wilde rijden met Vordís, hebben we alsnog besloten dat Nanco dan ook wel een oefenritje in T4 kon maken. Dat verliep in ieder geval naar wens! Samen de A-finale bereikt en weer wat wijzer geworden waaraan we moeten werken de komende periode. Jeanette deed het ook niet onverdienstelijk in de V3, waar ze de B-finale behaalde en daaruit het nodige huiswerk mee heeft gekregen om de volgende wedstrijd in Belm weer beter te presteren. Het was voor paarden en ruiters een pittig weekeinde met de hoge temperaturen, dat vroeg enige extra verzorging maar heerlijk natuurlijk voor de toeschouwers. Jammer dat er vaak op Exloo zoveel zaken rommelig verlopen, waardoor er onduidelijkheid ontstaat. En dat levert dan situaties op die onvriendelijke reacties geven over en weer. Het zou mooi zijn als dat in de toekomst verbeterd. De accommodatie met de nieuwe indeling is duidelijk verbeterd, en de banen waren in prima conditie. Voor de toekomst levert dat voldoende perspectief om mooie evenementen neer te zetten. Wij zijn benieuwd.

Deze konden we niet overslaan (14 mei 2012) Afgelopen jaar zijn we met Jeanette, Hendrik, Birde en Liv naar de dierentuin in Emmen geweest. Onderstaande foto stond nog op de SD – kaart die we vanuit Lingen meekregen. Die moesten we toch even plaatsen …….

Handorf – geslaagd & pittig (30 april 2012)
Het EDR-team was goed vertegenwoordigd in Handorf. ’s Avonds met de inmiddels gebruikelijke Gourmet Trophy zaten er 11 mensen aan tafel en dat is toch wat veel voor onze kleine grill. Dus we gaan uitbreiden voor de volgende keer. Dat komt vast goed. Sportief was het een druk weekeinde met Fáfnir in T7 en F2, en Galsi in V5. Uiteindelijk zeer tevreden over alle resultaten, in alle proeven bij de eerste 10 geëindigd en dat smaakt naar meer. Uitkijken naar Lingen over 2 weken. Ook Birde presteerde goed, Jannetje succesvol, Madelein eindelijk 5,00 gereden, en Eva had hier en daar pech, maar weer veel geleerd. Gast Iris kan terugkijken op een goed tournooi. Al met al een geslaagd weekeinde!

Volgende week wedstrijdseizoen van start (1 april 2012)
Met de Edda Hestar Easter Show start ons seizoen echt. Om allerlei redenen hebben we dit jaar geen indoors kunnen rijden, en gaan we met Pasen direct buiten van start om te jureren. Vervolgens twee weken later naar Handorf met paarden. We hebben er zin in!

Voorbereiding Horses On Ice 2013 gestart (4 februari 2012)
De voorbereidingen voor Horses On Ice 2013 zijn alweer even gestart. Zo worden een nieuwe poster, nieuwe website en een nieuw veelbelovend programma inmiddels weer opgepakt.

En onze reis gaat verder in 2012 (17 december 2011)