Nanco Lekkerkerker

Stal de Broekstreek

Heirweg 2 – 9437 TB – Balinge

0646280899

2011

Belofte maakt schuld-Dierenpark Emmen: een bijzondere gebeurtenis (13 november 2011)
Spannende middag in Emmen waar olifant Radza in de gracht valt, en een slagtand sneuvelt. Wij stonden er met onze neus boven op. Dat was wel even schrikken. Vervolgens wordt het Dierenpark ontruimd. Volgens de woordvoerder maakt de olifant het goed. Ook weer meegemaakt!

Dit is wel een bijzonder verhaal: Tijdens afgelopen zomer zijn we met het EDR-team op een wedstrijd in Vertherland. Natuurlijk mooi kamp, gezellig samen eten, plezier en praten over sport, vrienden en familie. Tijdens die gesprekken komt het dierenpark ter sprake en zegt Nanco gekscherend dat hij met Liv naar het Noorderdierenpark (oude benaming) gaat als hij de volgende dag zijn NL – A – sportpunten in de F2-vijfgangenproef rijdt. De volgende dag: Nanco rijdt zijn kwalificatie in de F2 en Liv gaat zondag 30 oktober met het EDR-team naar het Dierenpark in Emmen.

Bijzonder paard is niet meer (26 oktober 2011)
Helaas bereikte ons het slechte nieuws dat Fylkir recentelijk is overleden. Wel erg verdrietig voor Séverine die nog maar net met hem onderweg was. Gelukkig zijn er meer dan goede en mooie foto’s als herinnering 🙁

Training in Lingen (17 oktober 2011)
Afgelopen zondag hebben we heerlijk een dagje getraind in Lingen. Wat een mooie accomodatie is dat toch! We wilden Fáfnir graag (nog) een keer testen in de startboxen, en gelijktijdig was er de mogelijkheid om nog even met een paar paarden op de banen te rijden. Birde, Hendrik & Liv waren ook gekomen, en dat was een gezellig weerzien na een vol en lang seizoen. Genietend van het mooie nazomer-weer hebben we samen heerlijk gereden en gegeten. En onze zwarte man deed het uitzonderlijk goed in de boxen, geen stress of paniek. Als de deuren open gaan, weet hij inmiddels dat je dan vol eruit moet springen. Echt, leuke ervaring 🙂

40+ – wedstrijd:nieuwe traditie & erg gezellig! (foto’s Isabelle Mertens) (25 september 2011) Onderstaande beelden geven een indruk van een originele, nieuwe wedstrijd. Alle onderdelen waren uitgeschreven of het nu vijfgangen, bierproef of vlaggenrace was. Het kon!! Tevens waren er voor deze dag gelegenheidsjuryleden aan het werk: Anne Hiemstra en Manuela. Grappig om te zien dat zelfs mensen van ruim boven de 40 nog heel erg nerveus kunnen zijn voor het rijden van een wedstrijdproefje. Een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is. Nieuwe datum in 2012 vooralsnog: 22 & 23 september!

Basselthof: EDR – team sluit seizoen af (19 september 2011)
Afgelopen weekeinde waren we te gast bij de familie Grimm in Isernhagen, nabij Hannover, waar traditioneel altijd op het 3e weekeinde in september een grote OSI plaatsvindt met een stevig internationaal deelnemersveld. De plaats om zo laat in het seizoen bekenden en vrienden te treffen voor de winterstop. Het EDR -team nam deel met Birde, Eva, Hendrik, Manuela en Nanco, en allemaal naar tevredenheid.

Horses On Ice – editie 2013 (19 augustus 2011)
Wat later dan gepland heeft gisteravond de evaluatie van Horses On Ice 2011 plaatsgevonden. Opvallend was nog steeds het enthousiasme van de organisatieleden over het evenement in maart jl. en de positieve opbouwende kritiek die iedereen verzameld had. Ondanks dat het geheel voorspoedig verlopen is, blijven er toch altijd nog verbeterpunten en wensen die we voor een volgende keer weer mee kunnen nemen. De hamvraag van de evaluatie is natuurlijk: Gaan we het nog een keer doen en wanneer? Al snel werd duidelijk dat het overschakelen naar een ‘even’ jaar vooralsnog geen optie is, maar wel een wens is. Wellicht gaat dat in de komende jaren nog wel eens gebeuren, zeker nu voorlopig Berlijn als groot ijs-evenement uitvalt. Conclusie: we starten met de voorbereidingen voor 2013! Nu eerst een geschikte datum vinden en opnieuw in overleg met de ijsbaan.

Horses On Ice – editie 2011
Wat een belevenis en wat een feest. Om mee te mogen maken en onderdeel van te mogen zijn.