Nanco Lekkerkerker

Stal de Broekstreek

Heirweg 2 – 9437 TB – Balinge

0646280899

2013

Het was druk – eindelijk tijd voor een update (26 augustus 2013)

Het was druk & overleven : onderweg naar Berlijn (24 juli 2013). De laatste weken waren we veel onderweg naar allerlei wedstrijden en natuurlijk de NK in Oirschot, waar de NL-equipe bekend zou worden. Vervolgens belandt je dan automatisch in een enorme berg regelwerk. Niet erg maar het weerhoudt je ervan om je eigen website bij te werken met leuke plaatjes en verhalen. Vandaar, dat er ook al enige tijd niets is gebeurd op onze site. Waarschijnlijk zal dat komende periode ook weer niet gebeuren omdat we dan in Duitsland zitten. Gelukkig zijn de ouders van Manuela weer present als geroutineerde oppas, waardoor wij met een gerust hart kunnen afreizen. Maar om Cobie en Wim nu ook nog de website te laten onderhouden, is wellicht wat veel gevraagd. Een nieuwe update naar alle waarschijnlijkheid na Berlijn. Fijne zomer 🙂

Belm – 25 jaar – leuke foto van Iris van Velsen (18 juni 2013)

Belm – 25 jaar – leuke wedstrijd met EDR-team (17 juni 2013). De laatste dagen hebben we doorgebracht in Belm (BRD) waar we dit keer eens heerlijk zelf een wedstrijd hebben gereden. Onze paarden presteerden voor ons naar tevredenheid, en de gezelligheid met het EDR-team was als vanouds. Inmiddels zijn we al weer in voorbereiding op de volgende selectiewedstrijd in Oirschot komend weekeinde inclusief de fokkerij-keuring. Het wordt ongetwijfeld spannend.

IJRN International – geslaagd en gezellig (21 mei 2013). Afgelopen weekeinde was traditiegetrouw de wedstrijd van IJRN in Exloo, ditmaal met een nieuwe organisatie rondom Jeanette Santifort. Oude en nieuwe vrijwilligers zetten hun beste been voor om er een geslaagd evenement van te maken en dat is zeker gelukt. Lekker eten, leuke prestatie en redelijk (maar koud) weer. Een ovaalbaan die in prima conditie was en startboxen voor de liefhebber. Foto’s van onze paarden volgen ongetwijfeld van de week ….

Lingen – foto’s van Stefan Schopmeyer (14 mei 2013)

Vandaag foto’s ontvangen van Stefan Schopmeyer.
Start P3 uit de box. Gaaf ! Roept opnieuw de sensatie op! Erg leuk.

Lingen – goed georganiseerd en leuke resultaten (13 mei 2013). De eerste selectiewedstrijd van het NSIJP ligt achter ons. Zoals gebruikelijk heeft de organisatie van Lingen alles uit de kast getrokken om er een geslaagd evenement van te maken en dat is ze zeker gelukt. Onze complimenten voor een leuke wedstrijd. De eerste stap in de selectie voor de WK is gezet, waarschijnlijk nog niet naar ieders tevredenheid, dan blijft er echter ook nog iets om aan te werken.
Onze paarden waren goed onderweg. Fáfnir voor het eerst gestart uit de startboxen, werkelijk super gaaf. Daarnaast ook zeer tevreden over de F1 en Pp1. Skýr deed het goed op zijn eerste grote buitenwedstrijd, en Gandur presteerde op niveau. Mooi onderweg in ieder geval.

Voorbereidingen WK in volle gang (11 april 2013). Nu onze winterse activiteiten achter de rug zijn, begint de WK om aandacht te vragen. Eind april is er nog een bijeenkomst met de WK-werkgroep en om een aantal dagen vraagt de organisatie van Berlijn om weer eens iets in te sturen. Ook heeft de WK-werkgroep een veelbelovende sponsor-actie opgezet met Vriendenpakketten en mooie prijzen. Inmiddels zijn de 2 hoofdsponsors ook bekend. Kijk voor meer informatie op Facebook of op de NSIJP-website.

Edda Hestar Easter Show (GB) (11 april 2013)
De jaarlijkse Paaswedstrijd in Engeland is inmiddels ook al weer achter de rug. Ook al zo’n ijskoud gebeuren, maar wel erg leuk om alle mensen weer te zien en welke vorderingen er zijn gemaakt. En inmiddels de uitnodiging voor volgend jaar ook al weer binnen. De wedstrijd wordt dan georganiseerd door Maria en Mic.

Horses On Ice is inmiddels achter de rug (27 maart 2013)
De dagen in Haarlem zijn omgevlogen, en wat een heerlijk evenement was het. Ongelooflijke goede paarden en ruiters, dolenthousiast publiek en vreselijk koud. Wij kijken terug op een mooie vijfde editie.

Dag Sportpsychologie met Rogier Hoorn verplaatst naar oktober (29 februari 2013)

Dag Sportpsychologie met Rogier Hoorn 06 04 in Zweeloo (22 februari 2013)
Op zaterdag 6 april komt Rogier Hoorn naar Zweeloo om een inspirerende dag rondom sportpsychologie te verzorgen. Er is plaats voor 15 deelnemers, informatie-verzoeken en opgave graag per mail.
Wedstrijdseizoen van start – IJRN Indoor 24 02 in Exloo (22 februari 2013)

Komende zondag is de eerste wedstrijd van 2013 in Exloo, het EDR-team is ook weer van de partij. En zelfs een afvaardiging uit Drunen komt naar het Noorden toe. Zin in!!!

WK Berlijn – Nederland aangemeld (22 februari 2013)
Het zijn van die kleine dingen, maar blijkbaar nodig?! Afgelopen week deelname van Nederland aan de FEIF bevestigt, we zijn dus onderweg. Nu met WK-werkgroep bezig om mooie kleding te regelen voor supporters & team met Jaap Groven en Anja van Nunen. Het zijn van die kleine dingen …. 🙂

WK Berlijn – nieuwe dimensie in 2013 (26 januari 2013)
Na de nodige overweging en een lange aanloop hebben we afgelopen week besloten om mee te gaan naar de WK in Berlijn als chef d’équipe en ondersteuningsteam. In de voor ons liggende periode zetten we eerst Horses On Ice in de startblokken en daarna pakken we alle zaken rond WK Berlijn op. Wij hebben er zin in en we hoeven ons deze zomer niet te vervelen :-). Spannend, uitdagend, en hopelijk vooral veel plezier!

Planning 2013 (6 januari 2013)
De afgelopen dagen maar eens gekeken naar onze planning voor het komende jaar. Het gaat vooral over keuzes maken. Met Horses On Ice en de Wereldkampioenschappen voor de deur zit de agenda al redelijk vol. Daarnaast willen we natuurlijk ook graag de nodige wedstrijden rijden en jureren. En in september staat natuurlijk het traditionele 40+ tournooi voor de deur. In ieder geval genoeg te doen.

Voorbereidingen Horses On Ice (4 januari 2013)

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer volop uit de startblokken. De organisatie van HOI begint nu ook echt op stoom te komen, ziet er vooralsnog prima uit. Nagenoeg het complete startersveld heeft zich gemeld, vrijwilligers stromen binnen, het jury-corps is compleet en de enthousiaste reacties van oude en toekomstige bezoekers maken het werk er alleen maar leuker op. We zijn mooi onderweg.

Dr. Viola Prinzessin von Hohenzollern overleden (27 december 2012)
Tot onze schrik hebben we vandaag het overlijdensbericht van Dr. Viola Prinzessin von Hohenzollern (68) op Facebook gelezen, voor de insiders wellicht beter bekend als Viola Hallmann. Wat een onverwacht bericht, jaren geleden was ik natuurlijk vaak op Aldenghoor, en het bijzondere was dat zelfs na zoveel jaar met weinig contact elke ontmoeting weer bijzonder was. Altijd was daar het moment van herkenning en dus ook een begroeting. Een bijzonder mens is niet meer!