Nanco Lekkerkerker

Stal de Broekstreek

Heirweg 2 – 9437 TB – Balinge

0646280899

2014

Planning wedstrijden 2015 – 16 december 2014. Vandaag hebben we de planning voor 2015 ingevuld op de website. Nog niet alles staat vast, er moeten nog wel wat keuzes gemaakt worden, echter het is een indrukwekkend lijstje geworden. Zoals het er nu naar uitziet, gaan wij ons volgend jaar in ieder geval niet vervelen.

Nu eerst maar eens door de feestdagen heen en op naar een nieuwe start in 2015.

Planning 2015 – 06 december 2014. Afgelopen weken zijn voorbij gevlogen en opeens zitten we gewoon de planning voor 2015 al weer te maken. Welke wedstrijden rijden we, waar ga ik jureren. De tijd vliegt voorbij. In ieder geval dit weekeinde een mooie ontmoeting in Bonn met vrienden die we anders in de zomerperiode veel treffen. We hebben er zin in

De tijd vliegt – 14 oktober 2014
Afgelopen weekeinden waren we telkens wel een dag onderweg naar een evenement.
Met als absoluut drukste weekeinde twee weken geleden. Op vrijdag naar de openingswedstrijd van Susanne Brengelmann in Duitsland ter ere van haar nieuwe boerderij, om vervolgens op zaterdag bij Arnout de nieuwe ovaalbaan mee te openen en op zondag aan de gang met onze trainingsclub.
Afgelopen weekeinde was het Fokkerij-Event in Ermelo, altijd leuk om naar aansprekende paarden te kijken.

Híma overleden – 3 oktober 2014
Op donderdag 2 oktober moesten we helaas afscheid nemen van onze Híma.
Na een korte periode van niet fit zijn, werd vastgesteld dat ze leed aan een auto-immuun-ziekte: hepatotucaan syndroom.
De kwaliteit van leven werd hierdoor zo slecht dat we helaas moesten kiezen voor dit voortijdige afscheid.
Wij hebben in ieder geval de afgelopen 11 jaar genoten van dit mooie, vrolijke hondje dat zo graag aan het werk was met onze paarden.

40+ – wedstrijd : Ouderwets gezellig en geslaagd. Afgelopen weekeinde waren we te gast op stoeterij frá Lìberté in Drunen bij Margo en Marcel Ruisbroek waar al weer voor de 4e keer de 40+ – wedstrijd werd georganiseerd. Op vrijdag de jaarlijke veulenkeuring en op zondag een afsluitende, gezamenlijke buitenrit. Ruim 75 ruiters waren naar Drunen gekomen om daar een wedstrijd te rijden. Alle proeven waren mogelijk, het enige dat je moest doen was je opgeven. Vlaggenrace, bierrace, tölt of gangenproef allemaal kwamen ze voorbij.

Geslaagd NK op de Breidablik. Het was even wennen om in één weekeinde op twee wedstrijden actief te zijn. Manuela en Margo vertrokken naar Grenzdyck in Duitsland, Marcel en Nanco gingen naar de NK in Oirschot.
In ieder geval kunnen we terugkijken op een geslaagd NK.
Gandur presteerde naar verwachting, en laat hier en daar nog wel wat steken vallen maar eindelijk is de tölt nu wel bevestigd en kunnen we verder bouwen aan zaken als uitvoering en het goed rijden van rentelgang.
Fáfnir leverde een super-prestatie die we eigenlijk niet hadden verwacht, nog maar net herstelt van een blessure haalde deze zwarte heer de B-finale in F2 (zevende plaats) en een bronzen plak in de telgangren P1 (250 meter). Wij zijn er blij mee.

VIT-wedstrijd op Alfsengi (27 juli 2014) Afgelopen zondag waren we te gast op Álfsengi voor de ééndaagse VIT-teamwedstrijd.
Zowel het EDR-team als het Zweeloo-team deed mee. En het initiatief van de VIT pakte ook dit jaar weer erg goed uit!
Een leuke ontspannen dag waar in een gemoedelijke sfeer gereden werd.
De wedstrijd werd dit maal gejureerd door juryleden zowel binnen als buiten de baan, waarbij juryleden vanaf de zijkant de teamcaptains van informatie voorzagen over de uitvoering van de proef van het teamlid.
Het EDR-team bereikte een tweede plaats in het teamklassement, zeer tevreden.

BCD-wedstrijd Breidablik (5 juli 2014) Afgelopen zaterdag waren we te gast op de Breidablik voor een ééndaagse wedstrijd.
Voor Fáfnir was het een eerste test na zijn blessure, en dat pakte goed uit. Een goede proef in de F2 neer gezet, en een prima score om weer mee te beginnen.
Skýr was ook goed onderweg in de T6, en een kleine hobbel in V5. In ieder geval in beide proeven goede onderliggende punten waar we heel tevreden mee zijn.

Update verkoop – inmiddels ook verkocht! Inmiddels is de camper-unit verkocht, en hebben we bericht dat onze trailer deze week verkocht wordt. Nu kan onze Mitisubishi L200 ook in de verkoop.
Dus voor wie interesse heeft, neem gerust even contact met ons op.
De auto is in goede staat en mag voor een aantrekkelijke prijs weg.

Belm – leerzaam weekeinde met veel gezelligheid (23 juni 2014) Afgelopen weekeinde waren we met het EDR-team in Belm te gast. Qua prestatie was het niet zo’n bijzonder weekeinde, maar wel erg leerzaam. Op naar de volgende wedstrijd. En we zaten natuurlijk midden in een voetbal-tournooi. Dan ook maar supporteren 🙂

IJRN Internationaal – geslaagd weekeinde (9 mei 2014) Het afgelopen weekeinde waren we te gast op het Hippisch Centrum Exloo bij IJsland Rijders Noord tijdens het traditionele toernooi in het Pinksterweekeinde. Natuurlijk was het spannend hoe de nieuwe banen zich gingen houden met zoveel combinaties, en dat ging boven verwachting goed. De beide banen werden zichtbaar beter tijdens het toernooi en dat belooft nog wat voor de toekomst.
Wij zijn er in ieder geval erg blij mee dat ook in Noord Nederland weer een goede wedstrijdlocatie is behouden.

Onze paarden (Skýr, Vika en Gandur) presteerden goed, en mochten allemaal wel een A-finale lopen, en er waren mooie aandachtspunten waarmee we in de komende weken wel weer vooruit kunnen. Onderstaand volgen nog een aantal leuke foto’s van tijdens het evenement.