Helaas nog niet alle foto's terug kunnen plaatsen, maar onderweg ..... (17 februari 2020)

Belettering trailier - klaar! (26 december 2010)
De belettering van onze trailer is klaar, nu de ramen nog! En dan hebben we alles begin januari zoals we het graag willen hebben!!

Hulskamp ondersteunt HOI met videowall en geluid! (11 december 2010)
Tijdens Horses On Ice zal Hulskamp AUDIOVISUEEL het geluid en de registratie verzorgen van live-beelden op een heuse videowall. Hiermee is een nieuwe mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van het evenement. Naast de spetterende beelden op de baan zijn de verrichtingen via het scherm te volgen maar bestaat ook de mogelijkheid om een kijkje te geven in stallen en ruitertent!! 

Fáfnir sluit goed af & Basselthof veelzijdig en super atmosfeer! (22 september 2010)
Zo'n beetje het laatste weekeinde van onze wedstrijdkalender is dit jaar gereserveerd voor het traditionele herfst-tournooi bij de familie Grimm op de Basselthof. Dit jaar is deze wedstrijd gecombineerd met het legendarische Passchampionat dat hierdoor een nieuwe start krijgt, zoals het oorspronkelijk ook bedoeld was. Een mooie sterke telgangwedstrijd voor de beste telgang/vijfgangenruiters die op het einde van het seizoen nog éénmaal met elkaar strijden in de verschillende disciplines die de vijfgangers beheersen, en dat bij voorkeur op een wisselende plaats in Europa. We hopen dat deze traditie weer in ere hersteld gaat worden. En natuurlijk met als spectaculair hoogtepunt  het championat in de rennen, met dit jaar een Nederlandse winnaar in de 150 meter ren: Michel Venner met Snilld (van de familie Fokker).
Onze eigen paarden deden het prima, met voor ons dit maal wel als hoogtepunt de progressie die Fáfnir liet zien met name in de telgangproef; 7 (2x) voor het leggen en 7 & 6,5 voor telgangkwaliteit. Deze winter nog een beetje sleutelen aan het terugnemen en de snelheid, en dan bereiken we langzamerhand hetgeen waar we al die tijd wel in geloofd hebben. Ook in de vijfgangenproef verliep het een en ander voorspoedig, natuurlijk de tölt nog even voor lief genomen, die wisselt nog sterk, maar de weg omhoog is nu toch weer ingeslagen. Fylkir presteerde naar verwachting; 2e plaats in T2 (nog even niet A-klasse gestart) en een 6e plaats in de viergangen (altijd een vervelende plek). Wij kwamen in ieder geval met een zeer goed gevoel terug en een mooie afsluiting op een bijzondere, veelzijdige wedstrijd. 

Grenzlandturnier Meppen - de moeite waard! (6 september 2010)
Het Grenzlandturnier in Meppen (BRD) is een jaarlijks terugkerende kleine(re) wedstrijd net over de grens, maar zeker de moeite waard om gezellig, ontspannen en gemoedelijk een weekeinde te verpozen. Gastvrijheid wordt hier met hoofdletters geschreven en er is altijd een sportieve strijd tussen de deelnemers. Wij zijn sinds een aantal jaren van de partij en proberen altijd jonge of elkaars paarden uit, een prima wedstrijd om dat te doen. Daarnaast altijd heerlijke broodjes en 'kuchen'. Dit jaar startte Manuela voor het eerst Fáfnir, en met succes. Spannend was het wel, maar samen hebben ze zich prima geweerd. Pp1 - 1e plaats, P2 - 3e plaats en F2 - 4e plaats. Nanco had Gandur meegenomen om ervaring op te doen in vijfgangen F2 (6e) en Speedpass P2 (geen tijd), en daarnaast ook nog T8 gestart (1e plaats), tevens was Vördis mee om nog de nodige kilometers te maken. Met als resulaat T7 (2e) en V3 (4e).

NRW-Meisterschaften Hagen: Duitse Sport A drempel T2! (30 augustus 2010)
Tijdens een supernat en afwisselend koud/warm weekend in het Duitse Hagen hebben wij, samen met een aantal Nederlandse collega's een heerlijk en gastvrij weekeinde beleeft. De start was overigens niet supernat maar daarvan nog de overtreffende trap. Wij verwijzen hiervoor graag naar isibless.de waarop de foto's te vinden zijn. Tot aan je knieën in 't water!!
Manuela had Fylkir meegenomen en heeft T2 en V2 gestart. Het leuke aan dit kampioenschap was dat er wederom gewerkt werd met een tussenfinale, waardoor de best geplaatsten uit de leistungsklasse 2 mogen instromen in de sport A. Vervolgens een solo-proef in V1 kunnen rijden, en daaruit komt vervolgens de finale voor de V1 voort. In de T2 worden gelijk alle combinaties gemixt. En daar zat dit weekeinde ook voor Manuela het meeste succes, want zij wist (eindelijk) de felbegeerde 6,5 te rijden. En dat hebben we zaterdag ook gevierd! Een leuke avond met vooral een Nederlandse inbreng die (natuurlijk) het feest even vlot trok?!!
Uiteindelijk waren wij zeer tevreden over de prestatie van Fylkir met respectievelijk een 2e plaats in T2 (selectie) en ook een 2e plaats in de finale; en in de V2/V1: een 2e plaats in V2, vervolgens een 4e plaats in de tussenfinale, en een 5e plaats in de V1 finale. Nanco jureerde dit tournooi. 
Opmerkelijk goed waren een aantal andere Nederlanders. Ria Nab en Ella Groothuis haalden beiden de finale in de T1, ook hier werd via het systeem van de tussenfinale. Ella en Ria hadden die dag al eerder hun Nederlandse kwalificatie gereden in T3. Met name voor Ella was dit een bijzondere gebeurtenis omdat zij er al zolang tegen aan hing. Al met al een leuk weekeinde waarbij het zonnetje vooral doorbrak door de vreugde die goede sportprestaties met zich mee bracht. Wij hebben in ieder geval genoten.

Grenzdyck: Vertrouwd gezellig en goede resultaten! (16 augustus 2010)
Elk jaar vertoeven wij tijdens het 2e weekeinde van augustus op het IPH Grenzdyck van Cilli Beuse om daar zeer ontspannen een wedstrijd te jureren en te rijden. Zoals (bijna) gebruikelijk jureerde Nanco en heeft Manuela een rijpaard meegenomen. 
In dit geval was Fylkir uitgeleend aan Séverine Thomas om te starten in V3 en T5. Séverine is een Duitse jeugdruiter die afgelopen winter voor ons Ásti heeft doorgereden en daardoor ook regelmatig bij ons heeft vertoefd. Tijdens zo'n avond is dit plan geboren. De start was zeker niet onverdienstelijk en met een score boven 6 pt. werd een eerste plaats in de V3 zeker gesteld. Op zaterdag stond de T5 op het programma. Door domme pech ging tijdens de proef een ijzer verloren, waardoor vroegtijdig een einde kwam aan dit optreden. Jammer, maar dat hoort er ook bij! Gelukkig was Ralf Wohllaib ter plekke die snel de schade kon herstellen, Fylkir stond binnen een half uur weer keurig beslagen in zijn prikwei, preventief natuurlijk benen behandeld, maar op zondag kon zonder kleurscheuren de V3-finale gereden worden die met overmacht gewonnen werd. Wij feliciteren Séverine van harte met dit resultaat. (Owh ja, even een tussentijds commentaar voor Sévi, je halster komt nog mee naar Basselthof binnenkort, hing nog bij ons in de trailer - just kidding).
Supporters!!!
Manuela had Vördis meegenomen om haar eens uit te proberen op een wedstrijd waar Nanco niet kon rijden, en wij vinden eigenlijk dat we zo nu en dan ook elkaars paarden eens moeten rijden op een wedstrijd. Daar leren we allemaal iets van. En dan komt er natuurlijk ook wel een beetje onderlinge prestige om de hoek ... Manuela startte T3 en V2. In T3 hadden we niet zulke hoge verwachtingen, gewoon goed rijden, kijken welke punten mogelijk zijn en vervolgens daarvan weer iets leren. Met 5,63 pt. werd een prima resultaat geboekt, zelfs 3 honderste beter dan het beste resultaat van Vördis met Nanco. De viergangen-proef was prima, een A-finale in 't verschiet en op zondag deze ook gestart. Het eerste onderdeel is met Vördis nooit makkelijk, temperamentvolle merrie die graag wil lopen en dan arbeidstempo ?? das vragen om ... Het begin ging goed, vervolgens enig verzet en graag uitbreken om een rondje te draven. Daarna hoofd erbij houden, opnieuw begin en doorzetten omdat het belangrijker is de proef te beëindigen dan de punten. En dat lukte prima. Mooie punten in verschillende onderdelen en weer veel geleerd, maar wel met spierpijn en kapotte knieën nadien. Dat hoort er dan weer bij. En als toegift: net 4 honderdste minder als beste seizoenprestatie t.o.v.  ...  jullie weten wel. Ook weer leuk. Hier vinden wij die verschillen erg leuk, daar genieten we van. Samen lekker onderweg!!

Al met al super leuk weekeinde, heerlijk zaterdag avond gedanst en gefeest en goede prestaties van een ieder. Een aanrader voor iedereen die heerlijk een wedstrijd in Duitsland wil rijden.

NK - zeer tevreden over prestatie van onze paarden (1 augustus 2010)
Het afgelopen weekeinde was het Nederlandse Kampioenschap in Oirschot. Op donderdag zijn we afgereisd en op vrijdag begon het evenement. En het zou druk worden, was onze verwachting omdat Nanco 3 paarden mee had genomen! En dat werd het ook! Alle paarden haalden één of meerdere top tien klasseringen, en dat was veel meer dan we op voorhand hadden verwacht. Dat betekende een aantal finales rijden, en voor Manuela heen en weer rennen om alle paarden op tijd klaar te krijgen, zodat de volgende proef gereden kon worden. Gelukkig waren Jeanette Santifort en Eva Beun ook in de buurt die zo nu en dan ook nog konden helpen om het allemaal geregeld te krijgen. Fáfnir, Gandur en Vördís behaalden de volgende resultaten: F2 - selectie 10 & finale 7, Pp1 - 6, P2 geen tijd; T7 -selectie 1 en finale 2, V3 - selectie 9 en finale niet gestart; T3 - selectie 9 en finale 10, V2 - selectie 18.
Jeanette heeft de afgelopen weken Bjartur van Eva gereden, die door een ongelukkig incident uitgeschakeld was, en dat rijden was niet onverdienstelijk. In Viergangen V3 B-finale, waar helaas het draf-onderdeel beetje in het water viel. Anders waren er nog wel kansen geweest om nog verder te komen. En een A finale in T7. En natuurlijk wilde Jeanette haar titel in de Trail verdedigen, maar met een springkip als Bjartur was dat wellicht iets te veel gevraagd. Toch werd een 9e plek behaald en dat is al een compliment op zich.
Piet van Dijk stuurde gelukkig weer een paar leuke foto's. De foto op onze frontpage heeft wel een verhaal. Tijdens het rennen in de P2 slaat Fáfnir mijn linker beugel van mijn voet, over de finish kijk ik naar beneden, en is mijn startnummer weg, kijk ik naar mijn andere been ook startnummer weg. Dat was even een hilarisch moment. Beide nummers zijn in de loop van de dag teruggevonden en teruggebracht.

DIM: Een feest om mee te maken en hoogste seizoen-score (18 juli 2010)
Afgelopen dagen waren we op een soort mini-WK, DIM in Duitsland. Wat een enorm sterk veld en wat heerlijk om daar even gewoon vakantie te houden. Manuela heeft Fylkir gereden in T2 (6,37), V1 (6,00) en Kür (6,53), daarmee ook meteen de hoogste seizoen-score behaald voor dit koppel. Wij hebben even op een andere planeet gebivakkeerd. Het was echt leuk om te kijken, te rijden en te genieten. En een compliment aan de organisatie van deze wedstrijd. Vlekkeloos!!!  
Hiernaast liep nog een weddenschap met Hendrik Wichert rond deelnemen aan de Kür. De winnaar zou de champagne ontvangen. En het werd spannend. En zeer close. Manuela werd uiteindelijk nipt winnaar op een zevende plaats met 6,53 tegen een 6,31 van Hendrik. Maar we hebben de champagne gedronken en genoten van het moment. Het bracht in ieder geval een extra dimensie aan een ontzettend leuke DIM.

Bornem: warm, gezellig, goede paarden en goede resultaten! (12 juli 2010)
Tijdens een tropisch weekend in het Belgische Bornem was het vooral schaduw zoeken, veel water drinken, paarden koelen en ook sport bedrijven. Het team van Stijn en Evy draagt altijd zorg voor een goede sfeer en gezelligheid en het aanwezige paardenzwembad deed natuurlijk wonderen bij alle kinderen en bij de paarden. Wij hebben in ieder geval een leuk weekeinde beleefd. Gandur en Vördis presteerden beiden goed in respectievelijk T7 (1e plaats), V3 (4e plaats), T3 (6e plaats) en V2 (5e plaats).  

1 3 4 5 Breidablik: goede resultaat met onze vossen! (27 juni 2010)
Nee, tellen kunnen we nog steeds! Dit is het resultaat van 4 wedstrijdproeven rijden met onze vossen Gandur en Vördis. Gandur debuteert met Nanco op de Nederlandse wedstrijden in T7 (1) en V3 (3). En Vördis is mee voor de broodnodige ervaring en start in T3 (5) en V2 (4). Ook al waren de gemiddelde punten niet zo hoog, gaven de onderliggende punten genoeg reden om tevreden te zijn. De tendens laat zien waar het naar toe gaat, over de uitvoering en prestatie's van de paarden waren we zeer te spreken. Leuke dag!!

Gandur & Nanco landden in sloot! (15 juni 2010)
Bijna binnen een tijdsbestek van een week landden Gandur en Nanco voor de 2e keer in een sloot bij ons in de omgeving. Vorige week werden we nagenoeg van de sokken gereden door een buurman die veel te hard reed met zijn trekker waardoor we achterover in een (droge) sloot belandden. Goed en wel daarvan bekomen, ging dit koppel gisteravond tijdens een trainingsrondje toch nog kopje onder. Gandur schrok naar verwachting van een vogel waardoor we op de schuine kant van een sloot terecht kwamen, de volgende sprong was dan ook in het water. Gelukkig beide keren geen schade, en de laatste keer alleen een nat pak.  

Belm: Ems - Weser - Meisterschaft - de moeite waard! (15 juni 2010)
Zoals bijna gebruikelijk is de wedstrijd in Belm altijd de moeite waard! In een gemoedelijke en ontspannen sfeer worden daar in een weekeinde meer dan 250 paarden verwerkt in allerlei proeven. Wij waren afgereisd met 3 paarden (Fáfnir, Vördis & Fylkir). Voor de verandering heeft Nanco Watje gestart in T2 om te kijken of deze heer niet altijd aan de wandel wil gaan in het vrije tempo. Na de selectie werd in ieder geval doel één gehaald om de finale te mogen starten. Uiteindelijk een 5e plek, die overigens ook wel bevredigend was. Het is dan ook niet eenvoudig om alle onderdelen te rijden op hetzelfde niveau zoals we dat van hem gewend zijn, maar aan de wandel zijn we in ieder geval niet gegaan. Manuela haalt een 2e plaats in de V2 en start daarin ook de finale, met als resultaat ook weer een 2e plaats. Tevens was daar een debuut in de Kür, met een kwalificatie voor de DIM. Ook daar was een doel bereikt, en een onderdeel van een weddenschap volbracht. 
Met een beetje geluk haalt Nanco met Vördis ook de V2-finale, een goede leerschool voor deze merrie. Uiteindelijk een 6e plaats naar tevredenheid.
Fáfnir voldeed eigenlijk aan onze verwachting. Hij is op de weg terug, komt eraan en de ingezette verbeteringen resulteren niet altijd in hoge cijfers maar wel in een goed gevoel. 
Al met al goede en gezellige wedstrijd en zeker een aanrader voor iedereen die eens heerlijk in Duitsland op een grotere wedstrijd wil rijden.  

Equitana Open Air - een belevenis! (2 juni 2010)
Afgelopen weekeinde was het twee-jaarlijkse evenement: Equitana Open Air. Veel groter en drukker als in 2008. Reeds op donderdag vertrokken wij richting Neuss om 's avonds nog een beetje te kunnen trainen. De dagen die daarop zouden volgen, werden gevuld met proeven en finales rijden en vooral veel gezelligheid. De familie Stupers was bij toeval onze buren en dat geeft dan in zo'n buitenlandse omgeving toch een beetje vertrouwd gevoel. 
Manuela startte voor de verandering eens met haar viergangenproef en onze hoop was een beetje dat de moter van Watje dan wat meer ontspannen zou zijn in de T2-proef. De V2 kende goede momenten en leverde ook nog wel wat verbeterpuntjes op voor een relatief stug paard. Dat wordt weer een beetje sleutelen thuis. De T2 startte zeer veel belovend met de eerste 2 onderdelen, en het 'vrije teugel'-onderdeel zou een beetje overleven worden. Resultaat 6,20 pt. In eerste instantie hadden we verwacht dat daar nog wel een paar collega's overheen zouden gaan, maar uiteindelijk bleek dat het voldoende was voor de 1e plaats. De finale die volgde, kende een vergelijkbaar beeld waarbij we kunnen concluderen dat het gemiddelde wel stijgt. Alleen maar 6,5 en 7 in beide 2 onderdelen en 5,5 voor het laatste onderdeel (voorheen vaak 4 bij een hoog race-tempo).
Vördis zet nu het buitenseizoen echt begonnen is een stijgende lijn. Zowel in V2 (5,43 pt. in selectie en 5,83 in finale) als in T3 (5,57 pt.). Heerlijk om zo'n getalenteerd paard te starten en verder uit te bouwen
'Fáfnir had het moeilijk dit weekeinde met 300 paarden en zeker 10.000 bezoekers, werd de drukte hem soms bijna te veel. Als je dan ook nog de telgangproef en speedpass bijna vanuit het publiek moet starten (zie foto op onze frontpage) dan reageert deze heer behoorlijk heftig. Het was dan ook zaak om hem aan de hand op de telgangbaan te krijgen, daar als de bliksem zien dat je kunt opstappen, omdraaien en racen! Ondanks de hectiek wisten we een nieuw PR te rijden van 9,71 seconden in P2. De vijfgangenproef verliep naar wens. Jeugdwedstrijden De Langegracht en Breidablik! (14 - 16 mei 2010)
Afgelopen dagen heeft Nanco vertoefd in Zuid Nederland op een gastvrij Landgoed de Langegracht van de familie van Steen en vervolgens een ochtend telgangproeven met een hartelijke ontvangst op de Breidablik van Carla en Niek van Nunen. Algemene indruk van deze wedstrijddagen is dat de jeugd op een goed niveau aan het presteren is, met uitschieters naar een goed sport A - nivo. Erg leuk om te jureren en ook erg leuk om naar te kijken. Opvallende ruiters in de sportproeven waren Bo Cavens, Matisse Brummel en Michel Venner. Er moet hard gewerkt worden om goede prestaties te behalen, natuurlijk door alle jeugdruiters, maar de uitschieters maken het extra leuk om naar de wedstrijd te kijken. Op naar volgende week wanneer er weer een wedstrijd en selectiemoment is gepland voor de jeugd. Het wordt vast spannend!!

Fylkir & Manuela winnen V2 in Meijel! (8 mei 2010)
Op Koninginnedag zijn we naar het Zuiden gereden om deel te nemen aan de wedstrijd op Hestadalur in Meijel, de wedstrijd van Isabelle Mertens en Cees Fokker. Fylkir was mee om de wedstrijd te lopen onder Manuela en Vördis hebben we mee om een beetje ervaring op te doen op het wedstrijdterrein.
Fylkir zette in ieder geval de ingeslagen weg goed door en presteerde zowel in V2 als in T2 goed, met als resultaat een respectievelijke eerste en tweede plaats. Hier en daar nog een beetje knutselen maar het gaat goed.
Komend weekeinde is relatief rustig met alleen een eendaags Vereinsturnier in Hagen.

Fylkir & Manuela winnen S2-T2 in Handorf! (26 april  2010)
Afgelopen weekeinde waren we voor de 4e keer te gast in Handorf. Inmiddels behoort deze wedstrijd tot één van onze favorieten, en met het stralende weer was het heerlijk om zo onze eerste wedstrijd van het jaar te rijden. Manuela had Fylkir meegenomen om in T2 en V2 te starten. Na de T2 - selectie bezetten ze samen de eerste plaats. Alhoewel het vrije teugel onderdeel niet helemaal vlekkeloos verliep, waren de eerste 2 onderdelen van een bijzonder niveau. Daarover waren we dan ook zeer te spreken. In de viergangen zaten een aantal pechpunten die een goede leerschool zijn voor de komende wedstrijden.
Nanco had Fáfnir en Vördis meegenomen. Ondanks magere resultaten waren we wel te spreken over de zaken die we er weer van geleerd hebben. Fáfnir wordt echt sneller in rentelgang, maar moet ook zijn dag hebben om open te staan, het blijft natuurlijk altijd nog een soort van autist. Vördis moet echt kilometers maken om te leren ongestoord te presteren. Deze dame maakt zich wat druk, waardoor allerlei andere zaken gebeuren dan die normaal zijn. Rustig doorgaan, en op naar de volgende wedstrijden.

Fáfnir - goede seizoenstart! (11 april  2010)
Gisteren hebben we Fáfnir voor het eerst dit seizoen uitgebracht in een telgangwedstrijd. En dat ging bijzonder lekker. In het afgelopen jaar haalden we telkens de grens van 10 seconden in de P2 niet, maar tijdens deze eerste wedstrijd konden we direct een PR neerzetten van 9,75 seconden. Natuurlijk nog niet een toptijd maar wel een verbetering en een aanwijzing dat er progressie in zit. Tijdens de 2e run was er zelfs een nog snellere tijd maar die werd terecht ongeldig verklaard omdat er één rolling te veel in zat, helaas, maar dat hoort erbij. Het was in ieder geval een prima ervaring en goede start in een nieuw wedstrijdseizoen.

Mooie plaatjes van Piet van Dijk (11 april  2010)
Soms kom je onverwacht een fotograaf tegen die je dan ook nog wel een paar plaatjes wil toesturen. Wij zijn er blij mee, alhoewel we ook wel begrepen hebben dat deze fotograaf zijn passie ligt in natuur en snelheid. Desalniettemin vinden wij de plaatjes leuk.

Jureren in GB - leuk en gezellig! (11 april  2010)
Tijdens het Paasweekeinde waren we te gast in GB, bij Mandy & Smári Slater tijdens hun Easter show, op het terrein van Nick Foot. Een kleine veertig ruiters hadden zich verzameld om een cursus en wedstrijd te rijden. Wij hebben ons in ieder geval prima geamuseerd, en de uitnodiging voor komend jaar staat ook al weer, dus wij weten waar we volgende Pasen zijn. 

NSIJP - ALV saai en veel op detail! (26 maart  2010)
De Algemene LedenVergadering van het NSIJP was afgelopen vrijdag eigenlijk saai en erg op detail. Met een strak voorgesteld tijdschema werd het uiteindelijk toch nog ruim over 11 voordat de vergadering tot een einde gebracht kon worden. Dit keer was de sfeer prima, werden diverse agenda-punten snel afgewerkt, om vervolgens weer tijdens stil te staan bij een punt of een komma. Even leek het erop of de weg naar een ledenraad onder druk zou komen te staan, door wederom een punt of komma. Gelukkig is dit niet gebeurd. Grappig was om te zien dat er voldoende belangstellenden zijn die plaats willen nemen in de voorgestelde ledenraad zodra deze geinstalleerd zou worden. Daarover hoeven we ons geen zorgen te maken.

Bestuur wijst voorstel jury en sport-cie af! (26 maart  2010)
Vanuit het sportjurykader en de sportcommissie is er een voorstel gedaan om kwalificatie-wedstrijden met 3 juryleden toe te staan in Nederland. Dit voorstel is m.n. gedaan om een zekere gelijkwaardigheid te krijgen met buurland Duitsland. Daar is het mogelijk om ook op een kleinere wedstrijd, gejureerd door 3 juryleden, de kwalificatiedrempel voor sport A en/of DIM te behalen. 
Na de nodige discussie, zowel in het kader als commissie, werd het bestuur voorgesteld om het mogelijk te maken met 3 juryleden ook in Nederland kwalificatie-wedstrijden toe te staan met die voorwaarde dat de 3 dienstdoende juryleden wel een A-licentie of hoger hebben. 
Blijkbaar ziet het bestuur een aantal redenen om deze verbetering in de sport niet door te voeren. De motivering is helaas nog niet bekend, maar het is opmerkelijk dat een bestuur een dergelijk voorstel afwijst, als 2 betrokken gremia een onderbouwd voorstel doen. Saignant detail is dat een kwalificatie gereden met 3 juryleden in Duitsland wel wordt overgenomen. We zullen maar denken dat dit even een bestuurlijke dwaling is, die in de komende tijd (jaar) wel weer wordt rechtgezet. Blijkbaar is men onvoldoende op de hoogte van hetgeen echt goed is voor onze sport.

Exloo International 2010 = NO GO! (15 maart  2010)
Vandaag bereikte ons het definitieve bericht dat de jaarlijkse wedstrijd in Exloo niet door zal gaan. Door werkzaamheden aan het terrein zal het niet mogelijk zijn om een grote wedstrijd te organiseren. Het weer van de afgelopen maanden is in ieder geval een spelbreker, daardoor is het niet mogelijk om tijdig genoeg grasland beschikbaar te hebben om alle 220 verwachte paarden te kunnen huisvesten. Natuurlijk vinden wij dit bijzonder spijtig als onze eigen vereniging iets vergelijkbaars moet beslissen. Maar op zich kun je nu eenmaal ook niet met onze weergoden spelen, het is jammer maar wij zijn er van overtuigd dat er volgend jaar in 2011 een mooie nieuwe wedstrijd georganiseerd kan worden. De vooruitzichten zijn in ieder geval goed, want door de nieuwe herindeling van het terrein belooft het een meer intiem en compact gebeuren te worden. Wij kijken er nu al naar uit, en moeten intussen nog even zoeken naar een goede opvulling van dit reeds geplande weekeinde, maar alternatieven zullen er zeker te vinden zijn. 

Toptijden P2 - Haarlem - overleven nieuwe EK! (14 maart  2010)
De tijden uit de P2 van HOI 2009 overleven de nieuwe editie van Icehorse in Berlijn. Siggi Mar, de overweldigende winnaar van 2009, finishte vorig jaar ruim 1 seconde sneller als de snelste tijd in Berlijn dit jaar. Wij vonden het die avond al heel spectaculair maar nu ruim een jaar later krijgt deze prestatie nog een beetje extra glans. Overigens waren veel ruiters vorig jaar sneller. We zullen maar zeggen dat je binnen ook sneller schaatst dus dat zal het verschil wel maken. 

Facebook - Horses On Ice-pagina! (14 maart  2010)
Op Facebook is deze week een Horses On Ice - pagina gemaakt. Wie nog bijzondere, leuke of mooie foto's heeft van één van de eerdere edities, wordt van harte uitgenodigd om deze toe te sturen. 

Horses On Ice 2011 - poster precies op tijd klaar! (9 maart  2010)
De poster voor Horses On Ice 2011 is precies op tijd klaar om in Berlijn komend weekeinde op te hangen. Gelukkig gaat Peter van Osch, voorzitter HOI, naar Berlijn om daar de nodige promotie te kunnen maken. Wij denken dat het opnieuw gelukt is om een mooi beeld te schetsen van het plezier dat een IJswedstrijd met zich mee brengt. Fotograaf Tessa Nederend en ruiter Evy De Permentier staan dit maal borg voor dat goede resultaat. In de loop van het jaar zal ongetwijfeld nog een extra druk verschijnen, maar wij denken dat de lach van Evy en de uitstraling van haar paard precies weer geven waarom het zo leuk is om naar de IJswedstrijd in Nederland te komen kijken en om deel te nemen. Tessa heeft dat moment precies weten vast te leggen. 

Manuela in Borbeck - 3 paarden in training! (9 maart  2010)
In een ijzig en besneeuwd Borbeck traint Manuela deze week met 3 paarden om de start van een goed seizoen mogelijk te maken. Natuurlijk is het even onhandig dat je met 3 paarden die (nog) niet voorzien zijn van het goede (ijs-) beslag weer in de sneeuw terecht komt, maar daar is gelukkig een mouw aan te passen. Daarnaast is het natuurlijk weer even wennen om in de sneeuw te moeten werken, maar daar hebben we in Nederland ook wat ervaring mee gekregen. Dat start van het seizoen is in ieder geval daar!

Icehorse 2010 - komend weekeinde! (9 maart  2010)
Komend weekeinde is alweer de derde keer dat er in Berlijn een grote IJswedstrijd wordt georganiseerd. Ook dit keer is het wederom een Europees Kampioenschap met aansprekende combinaties. Helaas kunnen wij door omstandigheden er niet bij aanwezig zijn maar zullen zeker alles via internet volgen. We hopen dat het net als de voorgaande keren een fantastisch evenement wordt. En 'drukken de duimen' zoals ze dat in het Duits zeggen. Voor wie gaat, heel veel succes en een fantastisch evenement toegewenst.

Horses On Ice: start met voorbereidingen 2011! (20 februari  2010)
Inmiddels lopen de voorbereiding voor HOI 2011 al weer. De eerste drukproeven voor een nieuwe poster worden nu gemaakt, zodat die straks in Berlijn overal opgehangen kan worden. Verder worden tekeningen gemaakt voor nieuwe tenten en offertes opgevraagd voor allerlei prijzen. Bijzonder om te zien hoeveel mensen dan zolang van te voren al weer druk bezig zijn om een dergelijk evenement in de lucht te krijgen.

Uit de oude doos! (1 februari  2010)
Wim Bikbergen is druk met het digitaliseren van oude foto's. Bijgaand zo'n echte oude foto. Britt, Sam & Boef in Laag Soeren. Zelfs de oude Peugeot van Manuela staat er nog op. Geinig. Is ergens eind jaren '90.

Al weken sneeuw in Balinge! (1 februari  2010)
Al weken is er sneeuw in Balinge, vorige week konden we in ieder geval nog een beetje rijden maar afgelopen weekeinde was het weer knudde. De paarden en honden doen het prima in de sneeuw, wij zijn wel toe aan een beetje rijplezier in de komende tijd. Gelukkig hebben we de website weer vlot getrokken. Op één of andere manier zaten hier en daar wat grote bestanden die de boel blokkeerden, dat is ook weer opgelost.

Sneeuwstorm in Balinge! (10 januari  2010)
Slecht weer met wind en sneeuw was voorspeld, maar dat we een soort sneeuwstorm met sneeuwduinen voor de deur zouden krijgen, hadden we toch niet verwacht. Tot laat in de avond zijn sneeuwschuivers bezig geweest om de weg weer begaanbaar te maken. Nu hebben we rondom ons huis allerlei sneeuwbergen tot wel 2 meter hoog. De honden zijn er in ieder geval erg blij mee.

Sneeuwpret in Balinge! (3 januari  2010)
Wat een enorm pak sneeuw is er gisteren gevallen. Waren we bijna weer zo ver dat de oprit redelijk schoon was, konden we gisteren en vanochtend toch echt weer aan de bak om sneeuw te schuiven. Daarnaast moest de Mitsubishi naar de garage voor de APK -keuring, en deze konden we dus uitgraven, maar ook weer gelukt. De paarden vinden het wel prima, er wordt veel gespeeld en gegeten, waarschijnlijk om de motor warm te houden.
We wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar - op een sportief 2010!

Vervolg - gesprek IJsbaan - 8 januari a.s. (3 januari 2010)
Vrijdag a.s. gaan we weer naar de IJsbaan om de eerste afspraken te maken over een nieuwe Horses On Ice, editie 2011. Er zijn inmiddels een aantal interessante plannen waarover we hopelijk binnenkort iets meer kunnen melden. Natuurlijk is Berlijn in maart een echte aanrader om te gaan!! 

Bijzonder jaar 2009 met Jans Pels - prijs (1 januari 2010)
Het jaar 2009 geeft toch een bijzonder gevoel als je daar op terug krijgt. Het ontvangen van de Jan Pels - prijs hebben we hier thuis beleefd als een hoogtepunt. Niet alleen voor Nanco maar ook als waardering voor die velen die in onze directe omgeving mee helpen om alle activiteiten mogelijk te maken.