Nanco Lekkerkerker

Stal de Broekstreek

Heirweg 2 – 9437 TB – Balinge

0646280899

Fáfnir frá Reykjavik

Fáfnir is als jonge ruin in 2007 geïmporteerd door de familie Bakels

Nanco Lekkerkerker wint met Fáfnir frá Reykjavik de F2 .

Zomer 2007

Dit jonge paard hebben we voor het eerst gezien op een jeugdwedstrijd in Langegracht, toen voorgesteld door Florian Bakels

Een aantal maanden geleden horen we bij toeval dat het paard te koop staat, en wij waren net op zoek naar een nieuw jong paard voor Nanco. Het contact met de familie Bakels was snel gelegd, en in onze vakantie rondom de WK de afspraak snel gemaakt. Voor de WK gereden en gekocht. Na de WK afgeleverd in Balinge.

Inmiddels staat het Fáfnir een aantal weken bij ons.
Er valt nog wel wat te sleutelen aan deze jonge heer, maar het belooft een heerlijk rijpaard te worden.

Inmiddels (voorjaar 2008) is Fáfnir even bij ons. We hebben hem als project maar autist genoemd. Hij is behoorlijk introvert, en daardoor soms onbereikbaar en onvoorspelbaar. Dat levert soms problemen op maar die worden steeds zeldzamer.

Voorjaar 2008 en verder

Inmiddels is Fáfnir even bij ons. We hebben hem als project maar autist genoemd.

Fáfnir is behoorlijk introvert, en daardoor soms onbereikbaar en onvoorspelbaar. Dat levert soms problemen op maar die worden steeds zeldzamer. Verwonderlijk is dat we na een weekeinde in Handorf (Münster – BRD) opeens een doorbraak hebben bewerkstelligd, waardoor er nu een nieuwsgierig, nog enigszins teruggetrokken paard op stal hebben staan. Met kleine stapjes en veel geduld wordt het wel wat met deze krachtpatser.

Om vervolgens tijdens Exloo 2008 weer te verbazen door uit het niets de A finale T7 te vinden.
Leuk detail is dat er moet worden overgereden om de 1e plaats tegen Florian Bakels, zijn oude eigenaar.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heeft Fáfnir zich ontwikkeld tot een geroutineerde vijfganger met een spetterende telgang. Sinds 2013 starten we ook volop vanuit de startboxen in de telgangren. In de telgangproef presteert Fáfnir verdienstelijk.

In Lingen 2015 verbetert Fáfnir zijn PR in de telgangren 250 meter naar 24,69. Een resultaat waar wij heel blij mee zijn.

Foto – overzicht